SEO-laten-optimaliseren

Optimaliseer de Vindbaarheid van jouw Lokale Onderneming met Lokale SEO

Wil je meer bezoekers en klanten aantrekken naar jouw lokale onderneming? Lokale SEO is de sleutel tot het verbeteren van jouw online zichtbaarheid in de buurt. Maar wat houdt lokale SEO precies in en, belangrijker nog, hoe kun je zelf de vindbaarheid verbeteren door lokale SEO toe te passen?


Wat is Lokale SEO?

Hoewel de term al enigszins aangeeft waar het om gaat, is het belangrijk om dieper in de betekenis van lokale SEO te duiken.
Lokale SEO richt zich specifiek op het verbeteren van de online vindbaarheid in de directe omgeving.

Stel je voor dat je een tuinbouwbedrijf in Brasschaat hebt. Wanneer iemand in de buurt op zoek is naar tuinonderhoud, is de kans groot dat ze zoeken naar "tuinbouwbedrijf in Brasschaat" of iets specifieker zoals "ervaren tuinbouwbedrijf in de omgeving van Brasschaat voor tuinonderhoud". Door te investeren in lokale SEO, verschijn je bovenaan de zoekresultaten, wat de kans vergroot dat deze bezoeker een potentiële klant wordt.

Om de lokale vindbaarheid te verbeteren met SEO, zijn specifieke methoden nodig die gericht zijn op de lokale markt. Gelukkig zijn er tools en diensten beschikbaar die speciaal zijn ontworpen voor lokale SEO, waardoor het beheer en de toepassing eenvoudiger worden.Lokale Zoekopdrachten of "Local Search"

Met "local search" wordt bedoeld dat zoekmachines zich richten op lokale resultaten op basis van jouw locatie. Bijvoorbeeld, als je zoekt naar "bakker", "slager", "tuinbouwbedrijf" of "kapper", gaat de zoekmachine ervan uit dat je op zoek bent naar een lokaal bedrijf. Lokale zoekopdrachten verschillen dus van algemene zoekopdrachten doordat ze gericht zijn op aanbieders in de buurt.Lokale Zoekresultaten Pagina's of SERPs

Als ondernemer wil je natuurlijk verschijnen binnen de top 3 resultaten op het gebied van lokale SEO. Deze "top 3" is het eerste wat een bezoeker ziet na het invoeren van een lokale zoekopdracht, bijvoorbeeld "tuinbouwbedrijf Brasschaat".

De resultaten op deze lijst bevatten uitgebreide informatie, zoals bedrijfsinformatie, afbeeldingen van de winkel, openingstijden en klantbeoordelingen. Deze informatie komt voort uit jouw Google Mijn Bedrijf-account, wat essentieel is voor lokale SEO.Wat is Google Mijn Bedrijf?

Google Mijn Bedrijf vergroot de betrokkenheid van jouw lokale klanten door jouw onderneming een eigen profiel te geven. Het verzamelt belangrijke bedrijfsinformatie en toont deze in de eerste 3 lokale zoekresultaten aan de rechterkant van de pagina en op Google Maps.

Jouw Google Mijn Bedrijf-profiel bevat waardevolle informatie, zoals contactgegevens, routebeschrijving, diensten, producten, Google Reviews en vragen en antwoorden. Een volledig en up-to-date Google Mijn Bedrijf-profiel vergroot de kans op een vermelding binnen de top 3 resultaten en draagt bij aan het vertrouwen van klanten.

Het Belang van Citaten voor Lokale SEO

Een citaat is een online vermelding van de NAW-gegevens (naam, adres, telefoonnummer) van jouw bedrijf en website. Citaten zijn essentieel voor lokale vindbaarheid omdat ze de consument helpen jouw bedrijf te vinden op de plaatsen waar ze het meest zoeken. Citaten kunnen gestructureerd (via formulieren) of ongestructureerd (via verschillende kanalen) zijn.Succesvol gebruik maken van Lokale SEO: Hoe?

Lokale SEO draait om drie kernwaarden: betrokkenheid, prominentie en relevantie. Het is een voortdurend proces dat specifieke aandacht vereist. Belangrijke lokale SEO-services zijn lokalisatie, citaten, Google Mijn Bedrijf, klantreviews en waardevolle backlinks.Waarom Lokale SEO Werkt:
10 Redenen

  • Mensen zoeken vooral online naar lokale bedrijven.
  • Lokale SEO heeft een hoog conversieniveau.
  • Lokale zoekopdrachten zijn actueel en gericht.
  • Lokale SEO is een investering met een hoog rendement.
  • Bereikbaar via mobiele apparaten.
  • Veel lokale SEO-methoden zijn kosteloos.
  • Google Mijn Bedrijf onderscheidt je van de concurrentie.
  • Goede consumentenreviews trekken nieuwe klanten aan.
  • Afname van gedrukte media en lokale kranten.
  • Online bedrijfsinformatie wordt als betrouwbaar gezien.

Investeer in lokale SEO om meer omzet te genereren en als ondernemer te groeien. Lokale SEO zal in de toekomst een cruciale rol blijven spelen in de groei van lokale bedrijven. Neem nu actie om de concurrentie voor te blijven!

Hoger scoren in Google?


Wil je jouw online zichtbaarheid vergroten en meer verkopen genereren?
Ontvang een op maat gemaakte offerte van ons Seo bureau
en ontdek hoe wij je kunnen helpen hoger te scoren in Google.
Vraag vandaag nog een offerte aan en boost je verkoopresultaten !
Wij zijn actief voor Lokale SEO in de regio's


Aartselaar - Antwerpen - Arendonk
Baarle-Hertog - Balen - Berchem - Beerse - Berendrecht - Berlaar - Boechout
Bonheiden - Boom - Bornem - Borgerhout - Borsbeek - Brasschaat - Brecht
Deurne - Dessel - Duffel - Edegem - Ekeren - Essen - Geel- Grobbendonk
Heist-op-den-Berg - Hemiksem - Herentals - Herenthout - Herselt - Hoboken - Hoogstraten - Hove - Hulshout
Kalmthout - Kapellen - Kasterlee - Kontich - Laakdal - Lier - Lille - Lillo - Linkeroever
Malle - Mechelen - Meerhout - Merksem - Merksplas - Mol - Mortsel - Niel - Nijlen
Olen - Oud-Turnhout - Putte - Puurs-Sint-Amands - Ranst - Ravels - Retie - Rijkevorsel - Rumst
Schelle - Schilde - Schoten - Sint-Katelijne-Waver - Stabroek - Turnhout
Vorselaar - Vosselaar - Westerlo - Wijnegem - Willebroek - Wilrijk - Wommelgem - Wuustwezel
Zandhoven - Zandvliet - Zoersel - Zwijndrecht